Застреляха въоръжен на летище „Орли“ в Париж

Силите за сигурност на летище „Орли“ в Париж са застреляли мъж, който е взел оръжие от войник. Това съобщава Агенция „Франс прес“, позовавайки се на информация от вътрешното министерство.

Свидетели разказват, че летището е евакуирано след стрелбата, станала около 8.30 часа местно време (9.30 часа българско).

Мъжът е избягал в магазин на аеропорта преди да бъде застрелян, обясни говорителят на Министерство на вътрешните работи пред АФП. Той допълни, че при инцидента няма ранени.

Скай Нюз допълва, че мъжът е грабнал оръжието на антитерорист и е избягал в ресторант.

Полицията предупреждава обществеността да стои настрана, докато екипи по обезвреждане на бомби претърсват терминала в случай, че мъжът е заложил някакви експлозиви.

Евакуиран е южният терминал.

След като грабнал оръжието, мъжът избягал в ресторант „Макдоналдс“ на летището. След това той е застрелян от граничен полицай.

Войникът е бил част от операция „Сентинел“ – разполагане на въоръжени военни по френските улици в резултат на терористичната атака в редакцията на „Шарли Ебдо“ в Париж.

Парижкото летище постна в туитър съобщение, че полицията провежда спецоперации. Към гражданите се отправя призив да следват инструкциите на органите на реда.

Франция остава в извънредно положение след серията от смъртоносни атаки, извършени от ислямистки екстремисти през последните две години, включително през ноември 2015 г. в Париж, когато бяха убити 130 души./news.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram