Агенции на ООН обявиха траур по загиналите служители на организацията

Знамената на сгради на ООН и агенции на организацията ще бъдат спуснати наполовина днес в знак на траур за 19-те служители на световната организация, загинали при катастрофата на самолет в Етиопия, заяви Международната организация по миграцията (МОМ), цитирана от АП.

Световната банка, Международният съюз по далекосъобщения (МСД), Програмата на ООН за околната среда и други организации ще спуснат знамената наполовина. Световната програма по прехраната потвърди, че двама от осемте загинали италианци са нейни служители.

 Граждани на най-малко 35 държави са пътували в разбилия се пътнически самолет на Етиопските авиолинии, съобщиха още вчера властите в Адис Абеба, цитирани от Би Би Си. Няма оцелели при катастрофата на полет ET 302 със 157 души на борда. Машината се разби в неделя 6 минути след излитането си от международното летище „Боле“ в Адис Абеба. 

„Боинг 737“ е изпълнявал редовен полет за кенийската столица Найроби, когато контролната кула е загубила контакт с машината. Самолетът е паднал край градчето Бишофту, разположено на 60 км югоизточно от етиопската столица. Причината за трагедията се изяснява. Времето в района на Адис Абеба при излитането на самолета е било ясно, съобщиха местните власти.

Дарик

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram