САЩ със стратегия ”троянски кон” за Русия и Китай

Пентагонът разработва нова стратегия за водене на военни действия срещу Русия и Китай. Това обяви началникщаба на военновъздушните сили на САЩ генерал Дейвид Голдфайн, цитиран от Urdu Point News. Новата стратегия предполага скрита инвазия дълбоко в територията на противника. Целият процес на разработка ще отнеме около година.

Очаква се разходите по новата стратегия да възлизат на $ 135 млрд. Новата стратегия ще включва всички видове американски войски. Основна роля е предвидена за изтребителя F-35, който може да действа като координационния щаб на офанзивата.

 

Голдфайн говори пред тръста „Брукингс“. Основната идея в новата стратегия е да се атакуват слабите страни на противника, като в същото време се избягват неговите силни страни.

 

Смята се, че това ще е фундаментална промяна в културно и стратегическо значение. Планира се така американските военни да получат асиметрично преимущество пред противника.

 

Новата стратегия напомня на тактиката „троянски кон“, но все още не е ясно как американците ще се справят с напредналата техника за отбрана на руска и китайска територия.

Фрог

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram