Речта на Тръмп – национално единство, имиграция и цената на лекарствата

Доналд Тръмп държи годишната си реч Сътоянието на Съюза пред двете камари на Конгреса. В тази реч американските президенти очертават насоките на своето управление и посочват проблеми, с които нацията трябва да се справи. Речта на Доналд Тръмп е с продължителност около 1 час и акцентите в нея са следните:

Национално единство – Тръмп представя своя план за управление като план на американския народ, а не на неговата Републиканска партия. Тръмп казва, че заедно двете големи партии могат да разчупят продължаващото десетилетия политическо противопоставяне и да забравят старите вражди.

Имиграция – Доналд Тръмп отново извежда на преден план имиграцията като основен проблем на Съединените щати. В речта си той нарича спирането й „морален ангажимент на политиците да защитят живота и работните места на американските граждани.“ Според Тръмп, богати политици пропагандират свободен достъп в страната, докато живеят зад високи огради, пазени от охранители. „Това подчертава разделението между политическата класа и обикновените хора“, казва Тръмп.

Цената на лекарствата – Един от проблемите, с които Доналд Тръмп се закани да се бори, е цената на лекарствата в Съединените щати. Според президента, американците плащат повече за медикаменти, отколкото гражданите на другите развити страни. „Понякога говорим за същите лекарства, произведени на едни и също място. Това е погрешно и несправедливо и заедно ние можем да го спрем.“, каза Тръмп от трибуната на Конгреса във Вашингтон.

БГНЕС

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram