Ужас в Русия! Ученик нахлу с брадва и коктейл „Молотов“ в класната стая, има ранени

Кървавият инцидент е станал в училище във военното градче Сосновий Бор в Бурятия, по различни данни ранените са между четирима и седем

Деветокласник от училище във военното градче Сосновий Бор в Бурятия нахлу с коктейл „Молотов“ и брадва и устрои истинско клане, предават руските медии. По различни данни, пострадалите са между 4 и 7, сред които и 41-годишна учителка по литература. След това нападателят хвърлил бутилката със запалителна смес и предизвикал пожар в сградата. От нея са били евакуирани над 500 души.

На територията на цялата република мерките за сигурност в училищата са засилени, ръководителят на републиката Алексей Циденов е прекъснал визитата сии в Монголия.

Деветокласникът нахлул тази сутрин в класната стая на седмокласници и нападнал учениците, след което я подпалил.

Според здравния министър на Бурятия Дамбиним Самбуев ранени са четирима ученици и учителката им по литература. Три от децата са в тежко състояние. Всички пострадали деца са учили в един клас и са 13-годишни.

По-късно бе съобщено за седем пострадали. Шефът на местния спешен център Вячеслав Тимкин заяви пред ТАСС, че са пострадали шест деца и една жена.

Според данни на източник на РБК в полицията, в военната болница в градчето са различни наранявания са четирима – три деца и преподавателката по руски език и литеряатура Ирина Раменская (41 г.).

Нападателят също е в болница, след като е направил опит да се самоубие.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram