Вучич: Искаме най-добрия и най-евтин газ, а това е руският

Сръбският президент Александър Вучич заяви днес на пресконференция, че се работи по изграждането на „Турски поток“ през Сърбия и Сърбия иска за своите граждани най-добрия и най-евтин газ, а това е руският газ, съобщи сръбската държавна телевизия РТС.

 

На въпроса дали е било обсъждано продължението на „Турски поток“ и какво може да попречи на реализацията на проекта, с оглед на натиска върху Сърбия от страна на ЕС, Вучич каза, че Сърбия очаква много от „Турски поток“, много е било направено досега и много процедури са завършени.

„Не знам какъв е натискът върху някои други, през чиито територии газопроводът „Турски поток“ трябва да премине, със Сърбия Русия не е имала този вид проблем. Ние не се поддаваме на такъв вид натиск, нашият народ трябва да получи газ, нашите предприятия трябва да получат газ“, заяви сръбският президент.

Той припомни, че Сърбия досега е получавала газ през Украйна и Унгария, но планът е в бъдеще да получава газ от „Турски поток“ през България и заради това се гради този газопровод. За Сърбия това е от изключително значение, посочи Вучич.

(БТА)

Гласове

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram