Кървави сражения в и около Донецк

Рухна диспечерската кула на летището, най-малко 10 убити при попадение на снаряд в автобус

В резултат на продължителните престрелки е рухнала диспечерската кула на летището в Донецк, съобщава командирът на опълченците Моторолы, цитиран от lifenews.ru. В съоръжението е имало украински бойци, но каква е съдбата им засега не е известно, тъй като на територията на летището се води ожесточено сражение.Опълченците са поставили ултиматум на подразделението на украинските „Киборги“, които са в зданието на новия терминал, или да се предадат, или доброволно да напуснат летището до 18 часа московско време. В противен случай ще бъдат унищожени.

Началникът на пресслужбата на управлението на МВР на Украйна в Донецка област Вячеслав Амброскин пише във Facebooк, че до блокпост на украинските сили снаряд е уцелил автобус и на място са загинали най-малко 10 души. Опълченците отричат те да са водили обстрел.

На друг КПП в района на Волноваха също при артилерийски обстрел са загинали 6 мирни граждани, а около 20 са ранени, съобщава пресцентърът на украинската спецоперация.

„Настъплението на украинските войски може да започне всеки момент“, заяви официалният представител на ДНР в контактната група Денис Пушилин. По линията на съприкосновението са се натрупали големи украински сили, на първо място батальонът „Сич“ от нацгвардията. „Те постоянно ни провокират с огън, а командирът на батальона твърди, че не се подчинява на заповедите на Киев“, обясни Пушилин.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram