„Ловът“ на парижките главорези продължава!

През изминалата нощ френската жандармерия и националната полиция продължиха издирването на братята Саид и Шериф Куаши, които са заподозрени за атентата срещу сатиричния вестник „Шарли ебдо“ в Париж. Акцията, която се провежда в голяма зона в Северна Франция с подкреплението на пет хеликоптера, продължи и през нощта, но с по-малко мобилизирани сили.От четвъртък елитните части на жандармерията и националната полиция претърсват региона Пикардия, където беше обявена максимална терористична тревога. През нощта френските сили са патрулирали по пътищата, проверявали са автомобилите, претърсвали са градините на къщите и улиците в търсене на двамата братя Саид и Шериф Куаши, които са заподозрени за атаката. Френските власти са задържали девет души в рамките на разследването за атентата срещу вестника „Шарли ебдо“. Всички задържани са близки на двамата братята Куаши. Френският вътрешен министър Бернар Казньов заяви, че „със сигурност може да се каже, че Саид е бил един от нападателите“, тъй като е бил идентифициран по снимка.

Издирването на братята Куаши е съсредоточено в Северна Франция, в региона Пикардия, на площ около 60 кв. километра гориста местност. Според властите заподозрените може да се укриват в огромния горски масив Рец, в близост до който се намира градчето Вилер Котре. В четвъртък антитерористичните подразделения на френската жандармерия и френската национална полиция бяха разположени в периметър от 25 километра около града. Частите са били разположени между градовете Соасон и Вилер Котре. Префектурата обяви, че двамата братя са били локализирани в град Крепи ан Валоа, департамента Оаз.

Полицейски източници са потвърдили присъствието на заподозрените близо до Вилер Котре. Елитните части на жандармерията и националната полиция са „разположени за проверка на обектите в зоната, в която е изоставена колата, използвана от двамата заподозрени, които са били идентифицирани от свидетел“, заяви източник.

Репортери от мястото на събитието съобщиха за „движение“ на жандармеристите и полицаите, но според журналистите „засега двамата заподозрени явно не са локализирани“. Френските сили за сигурност, които издирват братята Куаши, са напуснали центъра на град Лонпон в департамента Ен, но продължават операцията в района около града.

В четвъртък сутринта двамата братя са обрали бензиностанция в град Вилер Котре. Двамата са откраднали бензин и храна. Нападателите са избягали с „Рено Клио“, на чиято задна седалка е имало оръжия. Номерът на колата е бил покрит. /БЛИЦ

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram