Държавата се тресе от кризи и бедствия – а той оправя футбола

Не, това не го разбирам!

Държавата се тресе от проблеми, кризи, бедствия и рискове.

Във висшата нейна институция – Народното събрание – тече дебат по вота за недоверие към правителството.

В същото време премиерът какво прави? Срещу се със запалянковци на един от 14-те отбора от А група и от 30-те отбора с професионален статут у нас?!

Вярно, той е болен левскар, но не е печелил избори с болно-левскарска платформа и не е получил мандат от българския народ за оправяне на проблемите на един от 14-те отбора от А група и от 30-те отбора с професионален статут!

Защо точно на този отбор?! А другите 13 от А група и общо 29 с професионален статут?!?

Вярно е, че в България от татово време властта се занимава с недъзите на българския футбол, но тя го правеше с недъзите именно на българския футбол, а не на един отделно взет футбол, който и без това се радва на пряко внимание от олигархията, получава даром стадиони, не го притискат да си връща дълговете, подпират го съдии, подкрепя го футболен съюз и му водят спонсори под строй – винаги в кеш и брой.

Толкова любим отбор на властта вече 30 години няма друг, поне аз не помня четирима вицепремиери да са ходили да викат дружно за друг отбор. Но вицепремиерите – хайде, можем да го преглътнем, те и без това профукаха маса шансове за Отечеството любезно. Ала премиерът да го прави – това на България й идва в повече.

Дето викат в Пернишко – всичката Мара втасала…

И още в Пернишко викат – зачучулихме го вече!

СКИФ БГ

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram