Метин Мехмед: Как ДПС се превърна в мутренска търговска корпорация?!

От седмица насам ДПС пищно отбелязва 30 годишния си юбилей. И, съвсем очаквано тези банкети са гарнирани с много шампанско и сълзи. Но как така ДПС от етническа партия се превърна мутренска търговска корпорация.

В много области на България, където не живеят етнически турци и мюсюлмани, движението разчита на ромски гласове. Тези райони дават една трета от гласовете на последните избори. “ ДПС активисти“ с дебели вратове и златни ланци „агитират“ по ромските махали и квартали. Свикнали сме. Позната картина. Пазарът е отворен и масово се купува и продава.

В последните десетина години дебели вратове с големи джипове окупираха и Родопите. Те са местни активисти на ДПС, които са „бизнесмени“ и печелят почти всички търгове по общини и Европейски програми. И финансират избори, делят парите с кметове и общинари, с местни партийни лидери. Нищо ново досега!

Но от месец насам Мустафа Карадайъ истерично крещи пред всеки микрофон и камера, че „Великия Учител“ доктор Ахмед Доган е ОРГАНИЗИРАЛ ОТ ЗАТВОРА МАЙСКИТЕ СЪБИТИЯ ОТ 1989 ГОДИНА, КОИТО ДОВЕЛИ ДО ПАДАНЕТО НА РЕЖИМА В БЪЛГАРИЯ!!! ТВЪРДИ, ЧЕ ДОГАН ОТ ЗАТВОРА Е ПРАТИЛ ДЕКЛАРАЦИЯ ДО ПЪРВАТА КОНФЕРЕНЦИЯТА ПО ЧОВЕШКИТЕ ИЗМЕРЕНИЯ В ПАРИЖ, КЪДЕТО УЖ СА Я ПРОГЛАСИЛИ ОТ ТРИБУНАТА.

Карадайъ не уточнява как е изпратено писмото….по пощата или с куриер…. Но вече е даден под съд от известния дисидент и политзатворник Петър Бояджиев.

Толкова се е увлякъл Карадайъ в стремежа си да канонизира „великия учител“, че често е герой на забавни случки. Но не само забавни и комични.

На 08.01.2020 в негово присъствие на тържеството на ДПС в Кърджали беше изключен микрофона на изказващ се учредител, който си позволи да критикува ръководството на ДПС за слабо представяне на европейските и местни избори 2019. Същият оратор заяви пред гостите на тържеството, че е бил заплашван от Областния Лидер Изет Шабан да внимава как ще се изкаже…. Карадайъ беше там. Кметът на Кърджали и зам – председател на ДПС Хасан Азис беше там. Депутати също бяха там. И всички взеха думата след злополучния учредител. И чудо.. Никой не каза нищо. Сякаш нищо не се е случвало. И, после играха хоро и кючек.

Минаха три дни. Нито една местна или друга медия не обели и дума за скандала. Пълно информационно затъмнение.

Тежко и горко на бедния измъчен електорат от Родопа планина. Мачкат ги техни собствени съселяни и съграждани. Няма и кой да ги чуе. Много напомня за мутренските времена от началото на прехода.


Метин Мехмед – Кърджали

Фрог

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram