Ледовит финал на 2016-та

Днес облачността над по-голямата част от страната ще се задържи значителна и на много места, предимно в югоизточната половина от страната, ще продължи да превалява сняг, като до вечерта снеговалежа ще спре навсякъде. Разкъсвания и намаления на облачността ще има над крайните северни и западни райони. В източната половина от страната все още ще духа силен север-северозападен вятър, но след обяд ще започне да отслабва. Там ще продължи да има виелици и снегонавявания. В останалата част от страната вятърът ще е до умерен от запад-северозапад. Максимални температури между минус 2° и 3°, в крайните югозападни райони до 6°. В новогодишната нощ ще бъде без валежи, а облачността ще намалее до ясно време, най-късно в югоизточните райони от страната. Вятърът ще е слаб от запад-северозапад. Температурите към полунощ ще са между минус 5° и 0°, в София минус 3 – минус 4°.

Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за декември. През деня слабо ще се понижи.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 4°, на 2000 метра – около минус 8°.

Над Черноморието ще бъде облачно с валежи от сняг, които до вечерта ще спрат. Вятърът ще силен и бурен от север-северозапад, но да вечерта ще отслабне. Максималните температури ще са между 0° и 2°. Температурата на морската вода е 4°-6°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram