Само 147 лв. не стигат отличникът Димо пак да разбере какво е ток

Поредният отличник, редящ шестица до шестица в бележника, въпреки че живее без ток, срещна екипът на Медийна група „Вис виталис“.

Третокласникът Димо Колев от Крън живее при чичо си, когото нарича татко.

Баща му починал, а майка му го зарязала, когато бил на годинка и три месеца.  Невръстното момченце било прибрано от чичо си. Двамата се гледат сами, живеят в чужда къща, понеже нямат своя. Кирпиченото жилище им е дадено от приятели преди три години. Преди тях го наемали роми, те „завещали“ сметка за ток от хиляди левове, които безработният Апостол успял да плати, остават му още само 147 лева, за да светне вкъщи и да проработят електроуредите.

Апостол се хваща на временна работа понякога, но няма постоянна. Успява да се грижи за малкия Димо, който пък е недоволен, защото имал сред всичките шестици една четворка. Детето учи на свещ в малка стаичка с мебелировка на повече от половин век и не си спомня кога за последно е светила лампата в бедния му дом. Телевизорът и компютърът са само мечта за Димо.

Пакет с дрехи и сума в плик за Димо днес предостави Цветанка Петрова от Казанлък, жената работи в софтуерна фирма, но не пожела да я снимаме.

Мебели за дома на двамата мъже с драматична съдба пожела да осигури казанлъчанка, също пожелала анонимност.

10888096_898817573471113_1753525578_n

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram