Обитателите на Дом №3 с трогателен жест в „Коледа за теб!“

С трогателен жест се включват в инициативата „Коледа за теб!” обитателите на Дом №3 за възрастни хора.

Те събраха от скромните си пенсии 104 лева, а днес пликчето бе предадено на екип на Медийна група „Вис виталис”. Сумата по изричното им желание трябва да бъде предадена на седмокласничката Златина и нейния дядо Злати, който я отглежда сам от тримесечно бебе.

Личната история на 79 годишния казанлъчанин Злати Златев и неговата внучка потресла възрастните от Дом №3, когато гледали репортажа по Пресс тв. Решението им да помогнат се зародило спонтанно и те го споделили със социалния работник Таня Маркова.

Тя разказа, че някои от хората от дома, които са казанлъчани познали дядо Злати, спомняли си го от времената, когато били млади и работоспособни, а развитието на живота му дълбоко ги трогнало. Други от живеещите в Дом №3 нямали собствени деца и по принцип са чувствителни по темата и винаги съпричастни по своему, допълва Таня Маркова.

„Децата са бъдещето на България! Къде са родителите им? Защо малките са оставени на нищото?”, са част от въпросите, вълнуващи пенсионерите, събрали парички за Златина. В Дом №3 живеят 56 човека, от тях десетина са неподвижни, други са в инвалидни колички.

Медийна група „Вис виталис” изказва искрена благодарност и дълбоко преклонение към жеста на обитателите на Дом №3.

Припомняме, че в инициативата „Коледа за теб!” бяха подкрепени десетки казанлъчани в неравностойно положение.

Отзвукът след инициативата бе невероятен, желание да помогнат проявиха много наши съграждани, за които ще продължаваме да  разказваме.

Dom

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram