ЯНУАРИ 2014, ТОП 10 на новините: С печата на смъртта

Обзорът на 2014 г. се основава на най-четените десет новини в съответния месец на сайта на Медийна група „Вис виталис“: www.presstv.bg.

Избрахме този критерий от уважение към читателската аудитория, позовавайки се на данните от Google Analitics . 

 

ТОП 10 ЯНУАРИ 2014 

 

1.При зверска катастрофа на 21 януари на място загина 28 годишният казанлъчанин Венко Чанталиев. Инцидентът стана на подлеза „Кремона“ в западната част на Казанлък.

katastrofa

2. Поднасям ИЗВИНЕНИЕ на всички хора, които заразих с идеята – АТАКА !Извинявам се на тези близо 34 000, гласували за мен – мажоритарно 2009 г. Съжалявам, че повярвах и бях част от тази позорна и измамна партия с лъжовен и продажен лидер !

Димитър Карбов

бивш депутат от „Атака“

0158371

 

3. Почина майка Рахила, дългогодишната игумения на Мъглижкия манастир. Майка Рахила бе изключително почитана личност в региона заради продължителната работа и отдаденост на идеята да популяризира христианските ценности сред младите семейства и младежите. Интересна подробност от нейния живот, е че е далечна племенница на Екзарх Антим І.

rahila1-380x202

4.Петър Спасов, около 21 часа тази вечер ? януари 2014 г./, се е опитал да влезе през южния вход на Многопрофилната болница в Казанлък. Там обаче е поставен надпис, който указва, че след 19.30 ч. входът на болницата е през Спешния център от север. Петър първоначално е блъскал вратата, като дежурната на рецепцията Веселина му посочва, че трябва да премине през северния вход. Петър изпада в ярост и започва да разбива вратата с ръце и крака.

potroshi

5. Хиляди казанлъчани участваха в играта „Пица от Чипилски“ през януари. Играта е в ТОП 10 на първия месец на 2014 г. Всяка седмица до неделя включително читателите ни отговаряха на въпроса за седмицата и печелеха вкусното тестено изделие..

Играй-и-спечели

6. Казанлъчанинът Теньо Попминчев повече от година популяризира свое откритие. Той е разработил миниатюрен лазер, който може да промени из основи компютърните технологии и медицината, както и да намери приложение в много други сфери. Попминчев е започнал своя път от казанлъшката природоматематическа гимназия.

Tenyu Popminchev

7. Двама казанлъчани на 27 и 21 години загинаха при тежка катастрофа на 20 януари. Инцидентът стана малко след изхода на Стара Загора към Казанлък.

dvama zaginaha

8. В ранния следобед на 24 януари бе получен сигнал за масово нахлуване на ромив района на Професионалната гимназия “Иван Хаджиенов“. Няколко полицейски патрула пристигнаха на място. Заловен бе мъж на около 45 години без лична карта.

romi nahluvane

9. Два автомобила се блъснаха на кръстовището до казанлъшкото ОУ „Н. Вапцаров“ на 10 януари. Причината е неспазване на предимството. Живеещите в квартала споделиха и други нередности в участъка. Хората смятат, че трябва да бъде изградено кръгово кръстовище, за да престанат постоянните катастрофи.

katastrofa.1png

10. Вижте петте мръсни измами, чрез които ГЕРБ се готви да катурне правителството на Орешарски.

0213571

 

 

 

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram