2016-та е годината на Огнената маймуна

Всякакви изненади може да се очакват през 2016 година, която според китайския календар минава под знака на Червената огнена маймуна. Официално тя стартира на 8 февруари, но отсега източните астролози вещаят какво ще се случи догодина, пише в. „Всеки ден“.

На Изток маймуната е на висока почит. Определяна е като разумно и интелигентно създание, което много прилича на човека. Маймуната успешно решава проблемите си и преодолява трудностите, като същевременно демонстрира независимост.

Ако се интересувате и влияете от китайския календар, знайте обаче едно: Няма особен смисъл в събирането и трупането на вещи или пък в планирането на живота! Влиянието на маймуната поставя всичко в движение. Заради непостоянния й характер бъдете готови за неочаквани обрати и вълнуващи преживявания, но също така и за големи разочарования.

Маймуната е същество, което не се отличава с дълго търпение. Тя обича да прави гримаси, така че както се усмихва, в следващия момент може и да се намръщи. Желанията ще се изпълнят, но до голяма степен чрез лични и индивидуални усилия. Поради факта, че маймуната е непостоянна, през 2016 г. може да се очакват политически промени в глобален план.

Това любопитно животно, което иска да опита от всичко, е изпълнено с жизнерадост. Маймуната увеличава комуникацията, хумора и остроумието, помага ни да се измъкнем сами от стресови състояния с благодат и лекота. Разговорите се водят с лекота, така че бъдете нащрек за измами.

Съветът за успех през 2016 г. е да се отпуснем и да плаваме по течението без паника, както и да не си създаваме сами неприятности. Според източния хороскоп маймуната обича дома и семейството. Затова 2016 г. ще е особено благоприятна за създаване на семейство.

Маймуната не стои на едно място, но се адаптира много лесно към новостите в света. Родена е под знака на въображението. Тя е с богата фантазия, любознателна и обича да държи под око всичко, което става наоколо. Винаги е готова да те посъветва и да се опита да разреши проблемите ти.

Маймуната обаче може да бъде изобретателна, коварна, на моменти дори нечестна. Тя не изпуска възможност да прибере лесна печалба или да надхитри своите противници. У нея има толкова чар и лукавство, че хората разбират към какво се стреми едва когато е станало твърде късно. Друга нейна черта е, че винаги намира най-доброто разрешение и находчиво измъква както себе си, така и другите от безнадеждно трудни ситуации. Тя умее да се щади.

Маймуната е много изобретателна и е в състояние да защити своите интереси. Нейното основно оръжие е хуморът. Просто хората трябва да се отпуснат и да приемат своенравната хазайка на годината и тя ще им донесе любов и благополучие. При толкова много разнообразни дарби маймуната е в състояние да печели доста добре, но обича живота и пръска парите си за екзотични курорти или луксозни предмети, на които е хвърлила око.

Маймуната е особняк и макар че обича да е в компания, държи на своята независимост. На нея й трябва свобода на действие и усети ли, че е прикована или обвързана с твърде много ограничения, се чувства нещастна. Ако нещо стане монотонно и досадно, тя губи интерес към него и насочва другаде вниманието си. Родените в годината на Маймуната са добри организатори и макар че на пръв поглед се държат малко безотговорно, неизменно следват някакъв свой план. Ако маймуната обуздае стремежа си да участва във всичко, което става наоколо, и се посвети на едно занимание, тя обикновено постига онова, което иска от живота.

Маймуната бързо се изправя на крака след претърпени разочарования. Тя не се предава лесно и животът й е изпъстрен със събития и разнообразие. Какво очаква отделните китайски зодии в годината на Маймуната?

Като цяло тя е благоприятна за плъхове, волове, дракони, коне, маймуни, петли и кучета. Годината може да бъде трудна за тигри, змии, кучета и свине. Зайците трябва да пазят своите финанси. Овцете трябва да се грижат за здравето си. Кои са маймуните?

Всички родени през 1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004 и 2016 са Маймуна според китайския календар.

Прочути личности, родени в годината на Маймуната, са Юлий Цезар, Джони Кеш, Чарлз Дикенс, Джейсън Донован, Скот Фицджералд, Пол Гоген, Хари Худини, Линдън Джонсън, Едуард Кенеди, Мартина Навратилова, Питър О’Тул, папа Йоан Павел II, Омар Шариф, Род Стюарт, Елизабет Тейлър, Хари Труман, Леонардо да Винчи. Щастливите числа на маймуните са 4 и 9.

Цветовете, носещи късмет – бял, син, зелен. Както вече разбрахте, символ на годината на Червената огнена маймуна е ексцентричността. Тя ще дари хората с пътешествия и с много нови и запомнящи се впечатления.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram