Дядо Рачо празнува стотна Бъдни вечер при близки

Може би провидението ни изпрати при столетника Рачо Муеров от Енина само час, след като дядото паднал и си счупил крака. Намерихме неподвижния старец сам и пронизван от болка, а кметът Веселин Андреев веднага изпрати помощ.

 Енинецът Рачо Муеров преди месец и половина влязъл в стотната си годишнина. Живее в къща на един век и няма свои наследници. Намерихме го самотен, напълно сляп и безпомощен. Дядото само час преди да го посетим паднал и си счупил крака. Едва стигнал до леглото си, лежеше страдащ  и с никому неизвестната си болка. Истински късмет имаше възрастният, че екипът на Медийна група „Вис виталис“ попадна в точното време, за да помогне. Самотният незрящ старец сега вече е и неподвижен. Свързахме се с кмета на Енина, Веселин Андреев, той реагира веднага и изпрати помощ. Днес дядото бе обслужен с памперси, нахранен и прегледан, видя екипът ни. Тази вечер вече е настанен при роднини на топло и сигурно място и под грижи, обади се да уточни кметът Андреев.

Дядо Рачо не оставил свое поколение. Историята му е типична, на човек нямал шанса отрано да създаде свое семейство. Разказа, че преди години, когато вече минавал за стар ерген, се харесали с една разведена булка и се взели. Тя имала две свои деца, вече пораснали и създали  семейства. Живеели си двамата с дядо Рачо добре, докато жената починала. Тогава и децата й прекъснали контактите с мъжа на майка си. Зарязали го след скандал, който ни спести като подробности. Рачо Муеров ослепял преди 25 години, но с помощта на социалния патронаж и добри хора от Енина се справял някак и навършил през октомври достолепните 99 години.

Красива коледна картичка му донесоха и децата от клуба „Млад възрожденец” при ОУ „Христо Ботев” в Енина. След нашия сигнал и бързото съдействие на кмета на Енина дядото ще има своята стотна Бъдни вечер.

Diadoto_02

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram