БСП депутатът Гьоков влезе в ролята на Дядо Коледа

Стара Загора. Броене часове преди Рождество Христово 40 деца от Центъра за настаняване от семеен тип „Малък групов дом“ в Стара Загора, грейнаха от щастие, защото имаха своите Коледни подаръци. В ролята на добрия старец се озова основната партийна организация „Център” на БСП в Стара Загора, в която членува народният представител в 43 НС Георги Гьоков.

 

„Всяка година подготвяме предпразнични изненади на различни социални общности, тази година дарителската ни акция е част от инициативата на БСП „Солидарна Коледа”, сподели председателката Галина Господинова. Социалистите подготвиха, както подаръци за всяко дете, така и сладки Коледни пакети и многоцветни приспособления за бъдещи художници. Празничната визита, предизвикала много радост в дома, срещна социалистите с условията, в които се обгрижват децата, а щастливите момичета и момчета разказваха безспирно на специалните си гости за себе си, за детските си желания и мечти.

 

„Животът в Малкия групов дом дава възможност на децата да имат нормално детство, да посещават кварталните училища, пред тях е и реалния шанс за бъдещето. Тук се изгражда усещането за собствен дом”, сподели директорката Недялка Събева. Работещите в центъра се опитват да превърнат светлия християнски празник в изграждане на традиции и обичаи, характерни за всяко семейство.

 

„Солидарна Коледа“ е поредица от инициативи на БСП, които се провеждат на различни места в страната и са насочени към нуждаещи се от топлина и подкрепа, разясни инициативата депутатът Георги Гьоков. По думите му добронамерените към дарителство хора вярват, че солидарността и съпричастността към болката и социалната неравност ни правят силни, а нуждаещите се изпълват с енергия и надежда за живот.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram