Внесоха иск в съда срещу новите винетки

Общественици от няколко града внесоха иск във Софийския административен съд относно незаконността на винетните стикери. Входящият номер бе поставен в 13:00 часа в присъствието на екипи на Канал 1 и Нова телевизия.

От Националния протест срещу безобразията в България написаха: „Относно спекулациите от страна на Управляващи, Омбудсман и шефа на АгеПИ, че всичко е ок. Отново искаме да Ви информираме, че Винетният стикер от 2012 година е ценна книга по закон. За да променят визията на ценната книга, те трябва да я обнародват в Държавен вестник точно с вида й, не само със заповед. Интересното е, че след като именно те промениха закона за Винетките в предният си мандат и ги определиха за ценни книги, как не познават закона за ценните книжа. Всички оправдания от типа, че някой щял да ги фалшифицира са просто смешни. Всички оправдания, да закъснели са, но десет дни не са фатални и това не е незаконно, просто звучат абсурдно, защото закона ясно повелява до коя дата да се обнародва всяка една промяна свързана с Винетните стикери!“.

В иска се оспорва закъснялото публикуване в „Държавен вестник“ на вида на новия винетен стикер с по-високата цена, вместо до 30 ноември, на 11 декември.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram