„Коледа за теб!“: Двама мъже, избрали да не помнят

Двама Христовци, дядо и внук, ще посрещнат Коледа и имения си ден сами. И тази година Христо-младши няма да е с родителите си. А с дядо и прабаба си.

Христо е като всички тийнейджъри, със слушалките в ушите и на компютъра, но не съвсем. Няма родители, макар да са живи. Майка му е забегнала от години по Гърция и ни вест, ни кост вече години наред. Баща му го зарязал, още преди деветокласникът да е запомнил как изглежда. Отглежда го дядо му Христо, бивш миньор, който се старае да го възпитава и да го учи да бъде добър човек.
Бившият миньор се грижи и за възрастната си майка. Най-голямата му болка е очният проблем на внука. Детето е с 9 диоптъра късогледство. Чака го операция, когато навърши 20 години. Дядото заделяа парички, упорито и последователно, от миньорската си пенсия. Успял е да осъди безотговорния баща на момчето за издръжка и очаква съдия-изпълнител да събере дължимите левчета, които ще прибави към сумата за операцията.
Малкият Христо е добро момче и не прави бели, хвали се пред нашия екип дядото. Ученик е в 9 в клас на ПГ „Иван Хаджиенов”. Ще посрещнат двамата Христовци имения си ден пак заедно, единия забравил дъщеря и зет, а другият незапомнил мама и тате. Живеят, избрали съзнателно забравата, за да има бъдеще 15 годишният тийнейджър. Не искат да помнят, искат да има утре.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram