Учениците от Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм решиха да помогнат на малката Стефания

В навечерието на Коледа, учениците на Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм организираха традиционния си коледен базар.

Тази година ученическия училищен съвет реши парите събрани в рамките на инициативата да отидат за малката Стефания Йовева от Кюстендил.

Едногодишното момиченце страда от конгенитална глаукома. Стефи е още в ранна детска възраст и шансовете и да пребори болестта са по-големи. В рамките на базара бяха събрани 600 лева, които вече са по сметката на семейството на Стефи.

През цялата седмица в ПГЛПТ се продаваха ръчно изработените от учениците коледни картички, в които те оставиха цялата си фантазия и креативност за да бъдат изделията им по-оригинални и интересни. Вкусни сладкиши, коледни курабийки и бонбони също бяха част от базара. Те бяха приготвени от учениците от професия „Ресторантьор” и бързо бяха изкупени на символична цена.

Голяма част от набраната сума дойде от Коледния турнир по „Не се сърди човече”, в който се включиха 82 ученици, които дариха по два лева и играха любимата си игра. Големият шампион в първият по рода си турнир стана осмокласникът Стоян Георгиев! Част от сумата за първото място на ПГЛПТ за най-впечатляваща коледна украса в конкурса на Община Казанлък също отиде в помощ на малката Стефи.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram