Съдът в прати в ареста шофьора, хвърлил 160 лева да не духа

Окръжна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем по бързо производство мъж на 37 г.,за това, че на 14 декември дал подкуп на полицейски орган, за да не извърши действие по служба – да не състави акт за установяване на административно нарушение по Закона за движение на пътищата.

До момента е установено, че на 14 декември, в Стара Загора, обвиняемият бил спрян за проверка от служители на полицията. Той управлявал лек автомобил, марка „Хонда“.

Обвиняемият отказал да му бъде направен тест с техническо средство „Дрегер“ за употреба на алкохол, както и било констатирано, че той управлявал автомобила си на дълги светлини в населено място.

Полицейският служител започнал да съставя Акт за установяване на административно нарушение, като в това време обвиняемият подхвърлил 160 лева на седалката в полицейския автомобил, за да не бъде санкциониран.

Служителят на МВР не взел парите и незабавно уведомил дежурния разследващ полицай. Спрямо мъжа е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ с определение на Окръжен съд.  

Дарик

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram