ТД „Орлово гнездо“ с награда от Българския туристически съюз за 2017 г.

За трета поредна година Българският туристически съюз връчи годишните награди в отделните категории. За „Най-добро туристическо дружество” бе отличено казанлъшкото „Орлово гнездо“. Наградата бе връчена на председателя на дружеството Жельо Желев за много добра работа по привличане на ученици и младежи в туристическите дейности.
С Плакети за особени заслуги за развитието на алпинизма бяха отличени алпинистите Боян Петров и Атанас Скатов.

Наградата „Най-добър обект от Националното движение „Опознай България – 100 НТО” бе дадена на Бачковския манастир „Св. Успение Богородично”, а отличен в категория „Обект от 100-те НТО с най-много харесвания” е Музей „Кольо Фичето” в Дряново.

В категория „Партньорство с държавната власт” наградата получи Областна управа Ловеч, а в Категория „Партньорство с местната власт” бе отличена община Гоце Делчев, за приноса си в поддържане на туристическите обекти и развитието на туризма в общината.

В Категория „Партньорство с Националните и природни паркове” наградата взе директорът на Национален парк „Пирин” Росен Баненски – за добрата съвместна дейност на Парковата дирекция с хижарите на туристическите обекти на БТС на територията на парка.

Най-добра хижа на годината е „Планинец” към ТД „Урвич”.

За „Най-добро партньорство в териториалното популяризиране на Националното движение „Опознай България – 100 НТО” награда е присъдена на Фирма „Дар – Велико Търново” ЕООД.

Най-добър туристически хор е „Дунавско ехо” – Русе.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram