Старозагорските млади социалисти в „Акция Дядо Коледа”

Старозагорските млади социалисти проведоха „Акция Дядо Коледа” за настанените в Дома за деца с физически и умствени затруднения в с. Сладък кладенец. Акцията е  част от кампанията „Солидарна Коледа” на БСП.

„Идеята на Младежкото обединение на БСП в областния град е да се създаде радост  в децата в неравностойно социално положение преди светлия християнски празник Рождество Христово”, сподели Николай Митков пред директорката на социалния дом Валерия Кънчева. С добрия старец бяха и  Светослав Петров, Магдалена Велева, Делян Делчев, Христофор Маринов и Валери Тенев. Чрез Дядо Коледа  младите  изразяват своята солидарност към засегнатите от наболелите социални проблеми и показват своята съпричастност към онази част от обществото, която я изпитва всеки ден.

„Акция Дядо Коледа” бе подготвена от съвместните усилия на членове на БСП, които пожелаха да се включат благотворително, други организирахме и подготвихме сладки пратки по Дядо Коледа и той с верните си помощници ги поднесе днес на живеещите в дома”, разказа Диана Михалева – общинският председател  на МО на БСП. Заедно с нея в Коледната работилница като работни джуджета се превъплътиха Ива Иванова и бъдещия член на БСП, както сам се определя, седемгодишният Деян Вълев, който е написал вече своите писма и ги е изпратил по Коледната поща. „Вярваме в доброто и затова сме тук,  днес ние видяхме щастие в очите на тези 26 деца, които винаги ще чакат своя Дядо Коледа въпреки, че и днес му стиснаха ръката”, развълнуван от срещата в дома сподели Станислав Станчев, влезнал в ролята на добрия старец.

„Солидарна Коледа” не представлява спорадичен акт, а ще продължи след Коледните и Новогодишните празници.

Akcia_2

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram