Коледен благотворителен маратон за Калоян

С щедро дарение на дамите от Инър Уил клуб Казанлък в Музея на фотографията бе даден старт на Коледния благотворителен базар за Калоян Христов. Шестгодишното дете страда от аутизъм, а за подобряване на неговото състояние и бъдещо развитие, то се нуждае от продължително лечение и работа с логопед.
В продължение на цяла седмица в музея ще бъдат подредени в Благотворителен базар, Рождественски играчки, сувенири и други произведения на изкуството, предоставени безплатно от различни организации и институции в Казанлък и цялата община.
Идеята за дарителската акция е на кмета на гр. Шипка Веска Панайотова. Към каузата се присъединяват казанлъшкият Музей на фотографията и съвременните визуални изкуства, който домакинства кампанията, Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов“ в Казанлък, ОУ „Мати Болгария“, художници, фотографи, представители на местния бизнес, приятели и съмишленици на благотворителната кауза.
Кампанията в помощ на Калоян стартира с празнична програма, в която участваха деца от казанлъшки танцови и песенни формации.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram