„Казанлък“ спечели сребърните медали от софийския турнир

В последния голям турнир за годината във волейбола – за „Купа Иван Николов“ при девойките старша възраст, младите състезателки на ЦСКА спечелиха финала на надпреварата срещу „Казанлък“. Червените, водени от треньорката Юлия Иванова, надиграха „розите“ с 3:1. Двубоят бе достоен финал на надпреварата, противопоставила и двата най-добри отбора в състезанието, чиито състезателки играят в женските формации на своите клубове. Близо 300 фенове на волейбола, приятели и роднини изпълниха залата на 81 СОУ, като срещата бе проследена от заместник-министърът на спорта Калин Каменов.

„Независимо от резултата, класирането ни на финал е значимо за ВК Казанлък, защото тимът игра без две от основните си състезателки – либерото Златена Салабашева и посрещачката Казакова, заминали на лагер с националния отбор за девойки младша възраст“, коментира изпълнителния директор на Казанлък Деко Григоров. Бъдещето на клуба е е в ръцете на младите, посочи Григоров, който не веднъж е казвал, че  и занапред ще се разчита основно на местната школа, за ядро на съставите при жени и в мъжкото направление.

 Що се отнася до участието на юношите ни в първенството на Югоизточна А Национална група, амбициите на волейболния клуб са за влизане в по-горната Висша лига при мъжете.

Последният за годината двубой в групата е със „Царево“ тази събота, от 16:00 часа в спортната зала „Багира“.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram