Търговци от ул.“Старозагорска“ се вдигат против превръщането й в пешеходна

Близо 30 човека, собственици на търговски обекти на казанлъшката ул.“Старозагорска“, ще настояват за среща с кмета Стоянова тази сряда.

Хората ще поставят въпроса за предстоящото превръщане на улицата в пешеходна, което стана ясно миналия петък. Те са недоволни от тази промяна и се притесняват, че е застрашен бизнесът им. Предстоящата забраната за движение на автомобили по тази улица ще намали потока от клиенти и поставя под риск търговския оборот на обектите им.

В края на миналата седмица стана известно, че Община Казанлък готви промяната, а поставянето на два знака за бъдещето регулиране от „паяк“ на нарушителите показва, че намерението тя да бъде забранена за коли е реално. Причината е, че в близост се намират Спешния център и Пожарната, за чиито автомобили се готви да се осигури свободното придвижване по „Старозагорска“

Притежателите на магазини, заведения и аптеки там не са били предупредени, че се стопира трафика по „Старозагорска“, от което всички били силно изненадани.

Единственият източник на информация била статия в сайта ни www.presstv.bg, споделиха предприемачите, както и внезапната поява на знаците на два от стълбовете.

„Тази улица е търговска от 50 години, няма паркинг наоколо. Ние плащаме данъци и очакваме да има добри условия за бизнеса ни“, негодуват търговците от ул. Старозагорска. „Тревожим се, че забраната ще намали човекопотока, хиляди казанлъчани ще бъдат лишени от възможността за бърз и лесен достъп до обектите ни“, жалваха се още пред екип на Пресс ТВ търговците. Според тях линейките могат да бъдат насочени по ул. 19-ти февруари, по-удачно е тя да стане пешеходна, а пожарните използвали традиционно бул. „Ал.Батенберг“ и рядко минавали по търговската артерия, така че забраната за трафик не е благоприятно за малкия и среден бизнес в тази част на Казанлък.

Недоволните се канят да посетят кмета в сряда преди обед, поради отсъствието й дотогава.

Община Казанлък отговаря: Ул.“Старозагорска“ няма да бъде затваряна, нито ще става еднопосочна!

Новината която предизвика дискусията между гражданите и Община Казанлък:

„Паяка“ тръгва и по ул.“Старозагорска“

ред.бел.:в тази новина никъде не пише, че ул.“Старозагорска“ ще бъде затваряна, или ще става еднопосочна!…или пък ще бъде пешеходна.

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram