Стартира проект за изграждане на технологичен център

На 18 декември 2012 г., от 13.00 часа в зала „Инфра“ ще се проведе пресконференция по повод старта на общ проект между Община Казанлък, „Строителна механизация“ АД и Университета за архитектура, строителство и геодезия. Ще присъстват кметът на община Казанлък, директорът на „Строителна механизация“ Стефан Желязков и ректорът на университета Красимир Петров.

Проектът за изграждане на технологичния център е уникален в световен мащаб. Той ще бъде осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика“ 2007-2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Договорът за безвъзмездна финансова помощ беше връчен лично от премиера Борисов на официална церемония на 7-ми декември 2012 г. , в присъствието на министър Делян Добрев.

Бенефициент по проекта е Дружество по ЗЗД „Технологичен център за нови разработки в безизкопните

технологии“ с участници казанлъшката фирма „Строителна Механизация“ АД, Университета по архитектура, строителство и геодезия- София и Община Казанлък, като водеща организация в сдружението е „Строителна механизация“ АД.

Идеята е центъра да подпомогне достъпа на специалистите във водния сектор, като представителите на ВиК дружествата, общините, проектантите, фирмите и студентите до нови знания и технологии и да стимулира прилагането в практиката на резултатите от научните изследвания.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram