Комисията за Спортист на годината тепърва ще оглежда предложенията на клубовете

Комисията, която трябва да определи спортист, треньор и отбор на 2015 г. за Казанлък вече проведе първо заседание днес. 16 клуба са дали своите предложения в отделните категории. Както всяка година, и този път Казанлък ще награждава с месец по-късно заслужилите си спортисти. Повечето са предали в срок номинациите, други решили да изчакат, а трети – така и не разбрали. Това е и причината още веднъж 9-членната комисия да съди и мери по съвест кой да получи най-високите отличия и годишните награди на Община Казанлък.

Следващото заседание на комисията е на 4 януари, а награждаването на отличените спортисти, вероятно, ще бъде седмица-две  по-късно.

Неясно защо, част от комисията е омбудсманът на Казанлък Гинка Щерева, чиито преки задължения нямат обвързаност с успехите в спорта. В комисията участват още общинските съветници Радиана Стефанова и Донка Симеонова. Другите членове са спортни журналисти, които се предполага, че ще имат решаваща роля за определянето на ТОП 10 при спортистите. За разлика от старозагорските си колеги, които получиха солидни премии от по 1000 лв., казанлъшките ще се задоволят единствено с почетни плакети и символични подаръци.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram