„Казанлък“ е на полуфинал в коледния турнир „Купата на Иван Николов“

Отборите на ЦСКА, „Звезди 94“ и „Казанлък“  се класираха за полуфиналите на коледния турнир по волейбол за „Купата на Иван Николов“ за девойки старша възраст.
Турнирът е 18-и поред, като се провежда в залата на 81 СОУ „Виктор Юго“, където е базата на домакина „Звезди 94“, а двубоите между осемте отбора вървят през целия ден.
В предварителна група А на първо място завърши отборът на ЦСКА, който в последния си мач постигна победа над „Левски Волей“ с 3:0. Така „червените“ завършиха като лидер предварителната фаза, с три победи от три мача, без загубен гейм. Втори останаха представителките на Звезди 94.
Така двата тима се класираха за полуфиналите, като в двубоите ще срещнат първите два от другата група.
В последния мач от група А, който е на 17 декември сутринта, „Славия“ и „Левски Волей“ пък ще определят в директен двубой, третото и четвъртото място в класирането на групата и съответно кой от двата тима ще играе за петото място и кой за седмо място в крайното класиране на турнира.

В група В единствено тимът на Казанлък е сигурен участник на полуфиналите. „Розите“ завършиха като първенец в групата, като реализираха три победи от три мача. Също като армейките, така и волейболистките на Казанлък, се очертаха като лидерки в група В, като завършиха без загубен гейм.

Първият полуфинал на коледния турнир „Иван Николов“ ще противопостави отборите на „Казанлък“ и „Звезди 94“. Срещата им е днес от 14:00 часа. Във втория полуфинал тимът на ЦСКА ще играе с победителят от двубоя „Локомотив“ – „Хектор“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram