Последно за годината заседание на Общинския съвет в Казанлък

От 9:30 часа в зала „Инфра“ ще започне последното за годината заседание за общинските съветници от Казанлък. Дневният ред е от 43 точки.

Нова структура на общинска администрация трябва да стане факт, ако предложението бъде прието. Промените предвиждат преименуването на Дирекция „Местни данъци и такси” в „Местни приходи”. От числеността й отпада един щат, двата настоящи отдела остават история.

Друга дирекция да бъде премахната предлага кметът Стоянова. Досегашната „Общинска собственост, стопанска политика и ПЧП” се трансформира в отдел „Икономика и управление на собствеността”, където щатното също е с човек по-малко и той ще наброява десет служители.

Редуцирана е и Дирекция „Програми, проекти, младежка политика и хуманитарни дейности”, където съществуваха 16 позиции. Тя се превръща в три отдела с общо 19 щата.

Отдела за правно-нормативно обслужване се увеличава с човек повече. Три други отдела, напълно нови като наименование, формират Дирекция „Устройство на територията и транспорт”. Там ще работят 24-ма души, увеличението с един пост. Единият от новите отдели ще побира девет щата и ще се занимава само с технически и нвестиционен контрол на строителството.

В ГРАО и „Административно обслужване” се очаква щата да падне с по един.

Общата численост на персонала в общинска администрация се запазва-145 души, разместванията са вътрешни.

Рокадите са аргументирани от Галина Стоянова така: „Във връзка със завишаване отговорностите и задълженията на Община Казанлък през мандат 2015-2019 г., обвързани с изпълнение на целите на новия програмен период 2015-2020г. на средствата от ЕС и делегиране на допълнителни задължения и отговорности за избор, оценка и управление на проектите, финансирани по оперативни програми, с цел създаване на нужния административен капацитет за привличане на максимално голям финансов ресурс, с който да се компенсира недостига на средства от местни приходи.”

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram