„Списание 8“ печата казанлъшки „Светлинки“

С нови награди и изяви ни зарадваха предпразнично учениците от клуб „Светлини сред сенките“ при ОДК „Св. Ив. Рилски“. Ивет Димитрова – 16 год. се класира на трето място в националния конкурс за есе „Животът ни е като нощ и ден“. В два от престижните национални конкурси организирани от Националния дворец на децата, „светлинките“ се представиха отлично, като в единия от тях, „Коледа е, стават чудеса“, взеха призови места във всички възрастови групи. Кирил Димов – 9 год. е първи в първа възрастова група. Сюзън Гератлиева – 13 год. се класира на 3-то място във втора възрастова група, а в трета – Мария Белчева – 18 год. е на 2-ро място.

Другият конкурс на НДД беше на тема Гражданско образование – „Хората еднакви и различни“. При голяма конкуренция, само в две възрастови групи, чудесното есе на Ивет Димитрова – 16 год., се класира на 2-ро място.
С добра новина ни зарадва и един от най-активните автори и художници на клуба Стефан Василев, който за пореден път доказа доброто си перо. Негов фантастичен разказ излезе в „Списание 8“.
„Светлинките“ продължават да работят и по колективните си произведения, като обещават, че след празниците ще зарадват почитателите си с нови творби и други изненади.
Ivet i mimi

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram