Първи коледен турнир по футбол за малчугани от градините

Коледен турнир по футбол с участие на деца от детските градини организира Футболен клуб  „Арена Запад“. Малчугани от градините „Снежанка“, „Теменуга“, „Славейче“ и „Еделвайс“ сътвориха истински празник на футбола, водени от треньорите си Боян Нейчев, Григор Георгиев и Станислава Василева. Освен уменията придобити по време на ежеседмичните тренировки, петте отбора демонстрираха и самочувствие пред погледите на своите родители и близки, подкрепящи ги от трибуната на зала „Багира“.

Ангел Ангелов е президент на ДФА „Арена Запад“. Работата с децата от детските градини е ново за града начинание, което футболната академия подкрепи. От догодина, намеренията са още повече детски заведения да бъдат обхванати в обучение.

Възпитаниците на най-новата футболна школа на Казанлък вече проходиха във футболното първенство на региона и пожънаха успехи. Девойки до 14 години участват в републиканското първенство на БФС, заедно с отбори от Варна, Бургас, Пловдив и Стара Загора. Второ и трето място от първите им турнири за млад и начинаещ клуб, представянето е на много високо ниво, посочи Ангелов. Две от момичетата на казанлъшкия клуб бяха открити и за проектонационалния отбор на България до 17 годишните и те ще имат своите шансове за изява.Техният домакински турнир в Казанлък е през март 2015 година.

Също напролет, е поредният детски турнир при градините. Първият, спечели отбор 1 на ЦДГ „Снежанка“. Втори и трети са децата на „Детелина“ и ОДЗ „Еделвайс“. Индивидуални отличия получиха: Мариан Василев от ЦДГ „Детелина“ – за голмайстор на турнира, Кристен Георгиев от отбор „Снежанка“ е най-добър вратар, най-добър защитник от същата градина е Николай Бакоев, а за най-полезен играч бе отличен възпитаникът на „Славейче“ Димитър Тодоров. С грамоти и лакомства бяха наградени всички участници в коледния турнир на ФК „Арена Запад“, а купите бяха връчени на градините, които се престрашиха да разкрият групите за обучение по футбол в най-ранна възраст.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram