Щатни маневри в Общината компенсират липсата на местни приходи с привличане на европари

Нова структура на общинска администрация трябва да стане факт, ако в сряда съветниците от местния парламент задействат бутона за реформа.

Промените предвиждат преименуването на Дирекция „Местни данъци и такси” в „Местни приходи”. От числеността й отпада един щат, двата настоящи отдела остават история.

Друга дирекция да бъде премахната предлага кметът Стоянова. Досегашната „Общинска собственост, стопанска политика и ПЧП” се трансформира в отдел „Икономика и управление на собствеността”, където щатното също е с човек по-малко и той ще наброява десет служители.

Редуцирана е и Дирекция „Програми, проекти, младежка политика и хуманитарни дейности”, където съществуваха 16 позиции. Тя се превръща в три отдела с общо 19 щата.

Отдела за правно-нормативно обслужване се увеличава с човек повече. Три други отдела, напълно нови като наименование, формират Дирекция „Устройство на територията и транспорт”. Там ще работят 24-ма души, увеличението с един пост. Единият от новите отдели ще побира девет щата и ще се занимава само с технически и нвестиционен контрол на строителството.

В ГРАО и „Административно обслужване” се очаква щата да падне с по един.

Общата численост на персонала в общинска администрация се запазва-145 души, разместванията са вътрешни.

Рокадите са аргументирани от Галина Стоянова така: „Във връзка със завишаване отговорностите и задълженията на Община Казанлък през мандат 2015-2019 г., обвързани с изпълнение на целите на новия програмен период 2015-2020г. на средствата от ЕС и делегиране на допълнителни задължения и отговорности за избор, оценка и управление на проектите, финансирани по оперативни програми, с цел създаване на нужния административен капацитет за привличане на максимално голям финансов ресурс, с който да се компенсира недостига на средства от местни приходи.”

И още: „За да се отговори на нуждите във всяка еднасфера на дейност на Община Казанлък“ Стоянова разкрива ново работно място, като на него ще позиционира началник на канцеларията си. Този щат заменя досегашния на главния инженер, какъвто в администрацията няма да има.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram