Позиция на екипа на Математическата гимназия: Не можем повече да мълчим!

Ние сме учители от Природо-математическа гимназия „Никола Обрешков“ град Казанлък. Ние се чувстваме длъжни да защитим нашата гледна точка и позицията си пред град Казанлък и българската общественост.

Нашето училище е институция с авторитет. В нея от години работят талантливи, способни и ерудирани преподаватели. Ние сме хора, привличащи с уменията си ученици, които израстват като реализирани, успяващи, образовани граждани. Никой от нас не си е позволил да петни името и достойнството на училището, още по-малко на учениците, които са ни поверени.

Ние ценим усилията на всеки, който работи в нашето училище. Боли ни, когато не признават постиженията ни, когато спекулативно ни делят. Искаме да работим заедно за бъдещето на нашите деца!

Като отговорни, осъзнати и интелигентни хора, ние сме длъжни да заявим, че посредствени сред нас няма! Училището ни привлича все повече и по-добри ученици! Успехите на нашите ученици във всички предметни области нарастват непрекъснато. Това категорично доказва, че ПМГ „Никола Обрешков“ се управлява успешно, добронамерено, компетентно! Заявяваме, че всеки от нас среща разбиране и подкрепа от ръководството на училището в пряката си работа.

ПМГ „Никола Обрешков“ са всички, които работят за нашите ученици – учители, ръководство, административен и помощен персонал. Всеки си знае точно позицията, сферата на действие, правата и задълженията.

Ние заставаме зад това да се спре преекспонирането в медиите и обществото на недостатъци и конфликти, които не съществуват!

Ще продължим да вършим нашата работа, въпреки външния натиск и подценяването ни, защото има смисъл да научиш някого да мисли, твори, да има собствена позиция и успешен път в живота!

page1page2

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram