НЧ „Искра“ поздрави митрополит Киприян, дядото е бивш „искрист“

Само няколко дни преди официално да бъде въдворен на духовния си пост новоизбраният Старозагорски митрополит Киприян бе поздравен от Настоятелството на Народно читалище „Искра“в Казанлък. В нарочния адрес се казва:

„Приемете, Ваше Високопреосвещенство, от мое и от името на всички дейци на Народно читалище „Искра“ в Казанлък, всесърдечен поздрав по случай прогласяването Ви за каноничен Старозагорски митрополит.

Вашият богат на духовни приноси житейски път минава и през културното огнище на Казанлък –  НЧ “Искра“, което ни изпълва с гордост и респект.

С молитва и крепка вяра в Божията милост насочваме поглед към бъдните дни с пожелание да бъдете здрав и многолетно наш духовен отец.

Искрено Ви желаем сила и енергия начело на благочестивите вярващи от Старозагорска митрополия.

За мен е истинска чест и удоволствие да Ви поканя на Празничния концерт по

 случай 60 годишнината на Школа по изкуствата „Емануил Манолов” при

Читалище „Искра” – „ИЗКУСТВО, ВДЪХНОВЕНИЕ, ТВОРЧЕСТВО”, който ще се

състои на 20 декември, вторник, 2016г. от 18.30ч. в салона на  НЧ „Искра-1860”.

С огромна радост и нетърпение очакваме Вашето благословение!

Васил Самарски, Председател на НЧ „Искра-1860”

Владиката Киприян, родом от Казанлък, е бил хорист в детския състав на хор „Петко Стайнов“ на читалище „Искра“ под диригенството на Петя Павлович. Читалищните членове се надяват Негово Високопреосвещенство да посети празничния концерт по  случай 60 годишнината на Школа по изкуствата „Емануил Манолов”, който е насрочен за 20 декември. митрополитът е възпитаник на Школата, а солфеж е изучавал при небезизвестната Стефка Денева.

%d0%b0%d0%b4%d1%80%d0%b5%d1%81

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram