На финала на 1930 г. казанлъчани доволстват, че посипали Стъргалото с чакъл

Общинското ръководство гласува бюджета за 1930-1931 г., като редовите приходи възлизат на 5 720 000 лв. с 900 000 лв. по-малко от предишния бюджет.
Тежката стопанска криза, която страната изживява тогава, не позволява да се правят никакви увеличения.

Общината е принудена да работи при намалени доходи. С наличните средства тя предвижда построяването на покрит пазар за добитък на Съралан, като приема плановете на арх. Димов за постройката. Част от средствата са предвидени за изплащането на  парцелите, предвидени за общински дом.

В края на 1930 г., в последния си брой за годината, вестник „Казанлъшка искра“ съобщава, че площада „Цар Борис III“ и Стъргалото, любимият маршрут за разходки, вече били насипани с чакъл. Населението на градеца К. се надеяло чакъловата настилка да се нивелира и набие добре, за да „не се образуват локви, както до сега“. Редакторът на кратката дописка признава, че: „В тая криза гражданството и на туй ще бъде доволно“.

Продължена е работата по градския водопровод. Закупени са 2 000 м водопроводни тръби предвидени за Бежанския квартал, за пазарището, за добитък и др.

Планът за трудовата повинност в града също е свързан с благоустройството му: да се зарие изкопа за водопровода, да се направи корекция на част от коритото на Старата река, да се очертаят и нивелират улиците в индустриалния квартал, да се положи и нивелира настилка на ул. „Рила“.

На заседание на общинското ръководство на 4.ІХ.1929 г. инж. Генчо Иванов докладва изготвените условия за отдаване на предприемач нивелацията на града.Този проблем е от изключително значение за благоустройството му.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram