За сериозен проблем с водата в община Казанлък, сигнализират БСП-съветниците

В писмо до управителя на ВиК те настояват за среща-разговор 

Общинските съветници на БСП в Казанлък изпратиха писмо до управителя на ВиК Стара Загора Румен Райков. Повод за писмото са множеството сигнали и поставени въпроси от гражданите, свързани с водоподаването на територията на община Казанлък.  В градовете Крън и Шипка  и в селата Енина, Овощник, Бузовград, Хаджидимитрово, Шейново и Ясеново като съществен проблем на населението се откроява липсата на нормално водоподаване към домакинствата.

„Оказва се, че през летните месеци гражданите нямат питейна вода в къщите си, ако в дворовете тече вода, то в къщите им, дори едноетажни,  налягането е ниско и не може да се използва за хигиенни цели  – хората не  могат да се изкъпят, да включат  пералните си машини в 21 век. Има населени места, където са отброили над 100 дни, само през тази година, без животворната течност.”, пишат съветниците.

Те молят управителя да посочи причините за липсата на вода, какви мерки са предприети или ще се предприемат, за да бъде възстановено нормалното водоподаване към домакинствата. Хората при срещите си със социалистите настояват да научат причините, както и решенията за проблемите им. „Поставяли са ги нееднократно пред кметове, но за съжаление причини не са съобщени, както и варианти за решение.”, завършват писмото си съветниците, очаквайки и среща-разговор с ръководството на ВиК.

Писмото е подписано от ръководителя на Групата съветници „БСП лява България” Пламен Караджов и от съветниците Теодора Иванова, Моника Динева, Николай Терзиев и Петър Митев.

Областен съвет на  БСП – Стара Загора

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram