Енина грейна в светлини за Коледа

И Енина грейна в празнични светлинки. По време на тържеството, организирано от кметството на с. Енина , НЧ „Братство 1869″ и ОУ „Хр. Ботев“, бяха запалени светлините на коледната елха. Лично кметът Веселин Андреев се погрижи за перфектната организация на вечерта, но самата подготовка за празничната украса и спектакъла, който събра енинци в мразовитата вечер на 13 декември, е дело на колективни усилия.

Елина Стойчева, Силвия Тралежкова и Десислава Иванова са част от детските формации при НЧ „Братство“, които дейно участваха в празничната програма. Както всички деца по света, и енинските момичета и момчета очакват с нетърпение Коледно-новогодишните празници.

И Скрежко и Снежанка, както и всички останали малки участници в коледния спектакъл по повод запалването на празничните светлини в Енина, се погрижиха за доброто настроение на публиката въпреки минусовите температури. Предколедно настроение внесоха малките коледари с техните традиционни пожелания за здраве и берекет.

С традиционното отброяване енинци запалиха и празничните светлини на елхата пред кмеството. С украса засия и един от символите на населеното място – часовниковата кула в центъра на с. Енина, построена ,благодарение дарителството на бизнесмена Добромир Гущеров.

Още една празнична изненада поднесе на енинци кметът Веселин Андреев – сладки подаръци – лакомства за най-малките и почерпка с горчив пелин за техните родители.

За финал на тържеството, площадът на Енина се оживи с български ритми, когато мало и голямо се хванаха на празничното хоро и по стара наша традиция екнаха пожелания за весели и щастливи празнични дни.

М.Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram