Енина готова за посрещане на суровата зима

4 кубика пясък и необходимото количество сол е подсигурило кмеството на с. Енина за подранилата сурова зима, която ни връхлетя още в началото на декември. Въпреки, че първият сняг не създаде особени затруднения на почистващите фирми в Казанлъшко, всяко кметство трябваше да се погрижи за сигурността в зимни условия. Според кмета на Енина Веселин Андреев, жителите на населеното място не трябва да се притесняват за пътната обстановка, тъй като по този въпрос вече са взети необходимите мерки.

По-меката зима и по-малкото сняг през студените месеци е нещото, на което ще се надяваме всички, особено предвид на обстоятелствата около многократното завишаване на разходите по празниците за покупки, отопление и предстоящи пътувания.

Все пак, за да не ни изненада зимата с лоши и зле почистени пътища, от населените места в Общината са се погрижили предварително за тежките ситуации. Още през ноември кметът Галина Стоянова разпореди отделните кметства сами да сключат договори с фирми или кооперации за зимно поддържане и снегопочистване в населените места, за което са осигурени средства от общинския бюджет. При избора си на фирма тази година кметовете заложиха изискване не само да се извършва снегопочистване, а и опясъчаване на улиците в селата.

М.Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram