Гласят две общински къщи за тезгяха

Община Казанлък иска да бъдат извадени две нейни къщи от списъка на имотите  публична собственост и да бъдат прехвърлени в другия списък-с частната собственост.

С аргумента, че те не се използват, администрацията ще иска на заседние в сряда старейшините да гласуват за изключването им от списъка. Имотите публична общинска собственост не могат да се продават, но бидейки част от регистъра на частната-вече могат да станат обект на разпоредителна сделка, включително и продажба.

Къщата на ул. „Съединение” №10 се използваше до преди близо година и половина като офис на базираните там служители от отдела за транспорт на Общината. Тя е строена през 1935 г. и преди 1989 г. служеше за представителна сграда в града на Дом-паметника на Бузлуджа.

През 1937 г. е строена другата къща, тя се намира на ул. „Шипченска епопея” №21 и до скоро се използваше от звеното за комунални дейности.

За да стане трансферът от единия в другия списък е необходимо да гласуват две трети от членовете на казанлъшкия парламент.

На снимката: Общинската къща на ул. „Съединение” 10

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram