„Идете си от БСП по-бързо, предатели!..”

Фейсбук  снимка взриви социалисти в Казанлък

Снимки във фейсбук взривиха социалисти от Казанлък. Фотографията  е от  официалния профил на Община Казанлък във фейсбук и е част от откриване на изложба,  организирана от Общината и НД „Русофили”. На три снимки народният представител от „БСП за България” Красимир Янков плътно се е залепил до кмета на ГЕРБ Галина Стоянова. На едната скромно се вижда и ветеранът Георги Захариев.

Ето и цитати на социалисти във фейсбук:

„Тази снимка дава отговор на много въпроси. Явно всички карти вече са свалени. Ето кой има интерес от вътрешните противоречия в БСП-Казанлък.…”

„Колаборация ГЕРБ+ кмет + продажник! Ето ти местните избори в Казанлък’2015!..”

„Играта ви загрубя с ГЕРБаджийската  кметица  Галина Стоянова. Докато общинските съветници на БСП я критикуват и опонират на ГЕРБ в Казанлък, вие се сговаряте за пореден път зад гърба на Корнелия Нинова!

„Ето че истината лъсна с пълния си блясък! Това, което се говореше под сурдинка се доказа на тази снимка! Продажниците в БСП изтъргуваха кметствата, общините и държавата! В казанлъшко групичката на Красимир Янков, Атанас Пъдев, Георги Захариев, Николай Терзиев, Станимир Стефанов са в съглашение с ГЕРБ и Галина…”

„Колко още ще ни шантажирате с вашите познати непочтени игри, колко още текстове на декларацийки ще разходите из района на “отбрани” “социалисти”, за да радвате ГЕРБ? Идете си от БСП по-бързо, предатели!..”

„Странна симбиоза … Красимир Янков депутат от БСП и Галина Стоянова -кмет на гр.Казанлък от ГЕРБ, рамо до рамо. Вече не се чудя защо Янков е така неуморен по телевизионните студия.”

От две години в Казанлък, под сурдинка се говори, че местните избори през 2015 година са спазарени и казанлъшките социалисти извадиха кандидат за кмет, който проведе толкова скромна кампания, че осигури категорична победа на ГЕРБ в Казанлък и 19-те населени места в общината. Тогава се заговори в редиците на левите, че гастрольорите-социалисти в района Асен Димитров и Красимир Янков, са спазарили вота не без благословията на тогавашния председател на БСП Михаил Миков. Тези слухове все повече увеличаваха разделителната линия между левите, които искаха да заклеймят посланията на опонента-ГЕРБ в местната власт и хардлайнерите в редиците на БСП, които тайно правиха явки с политическия враг.

Пролетта  на 2016г. затвърди тезите на борещите се срещу ГЕРБ социалисти. Огромна част от  младите и активните леви хора не бяха допуснати на конференция, благодарение на номенклатурни финтове и противоуставни скалпели, подадени от Георги Захариев и Станимир Стефанов, последният нареждаше правила от името на своите ментори-гастрольори Янков и Димитров за „отсичане главите” на редица авторитетни социалисти. Това, разбира се, бе изманипулирано със съгласието на Миковия екип  с оглед недопускане на хора с опит, ум и знания в общинското ръководството на БСП в Града на розите.

През пролетта на 2017г. бе постигната по-голямата цел на гастрольорите-ментори – техен човек да възкачат на председателския стол. На мястото на проваления кандидат за кмет на Казанлък Николай Терзиев, беше поставен за председател на БСП уволненият  организатор от „Позитано” – Станимир Стефанов. При странни обстоятелства на конференция, проведена въпреки предупрежденията на централното ръководство да не насрочва и с подкрепата на ветераните Георги Захариев и Янка Найденова, беше избрано лицето Станимир Стефанов, което спечели срещу кандидатурата за смятаната за фаворит тогава Катя Киликчиева. Много съмнения за манипулацията на вота разбуниха социалистите в Казанлък, които твърдяха, че са гласували за Киликчиева.

Станимир Стефанов е бивш организатор в централата на БСП, който беше освободен от поста си от новото ръководство на „Позитано” 20. Говори се, че Стефанов е дисциплинирано протеже на Асен Димитров и след освобождаването му от Корнелия Нинова, той бързо е уреден да работи в приближена на Янков фирма – „Биовинарна Орбелос” с прилична заплата. Социалистите се питат, кога Станимир Стефанов ходи на работа във винарната, чието седалище е в София, а производството е в с. Кромидово, община Петрич, след като неуморно се разхожда по улиците на Казанлък с домашния любимец на негова приятелка.

В групата на ГЕРБ-почитателите от Казанлък се включва и Атанас Пъдев, който беше и официален пълномощник в съда на небезизвестния павелбанец Иса Бесоолу след местните избори в курортния град. Пъдев громеше Радевски, за да проправи пътя на Исата. Като подарък поднесе и собствената си канидатура за кмет на Павел баня с ясното съзнание, че ще загуби изборите, но говорят, че това му е дало предимство при спазаряването в полза на друг кандидат. Всичко това до скоро звучеше само като конспиративна теза, но много събития в последните месеци започнаха да доказват, че слуховете може да се окажат истина.

Сигурно е, че членовате на БСП в Казанлък не знаят, че на последното заседание на Конгреса техните делегати, предвождани от Георги Захариев,  гласуваха с опозицията на Нинова – с Гергов, Миков, Кр. Янков и други. Социалистите в Казанлък подкрепят Нинова, но незнаят, че новото ръководстово, начело със Станимир Стефанов играе други игри срещу Драгомир Стойнев и Корнелия Нинова.

Смисълът на коварната им игра е да има слаба БСП в Казанлък, което да  обслужва перфектно ГЕРБ.  Това е причината и местните общински съветници да са редовно заклеймявани с наказания от казанлъшкото ръководство на левицата, което се противи на тяхната активност в местния парламент срещу управлението на ГЕРБ и изкарва извън релси кметът на Казанлък, принадлежаща на управляващата партия.

Само предстоящата пролет ще покаже дали всичко това е истина или просто слух от местния пейзаж, но фактите за сега подреждат тези, които даже снимките не успяват да илюстрират толкова ярко.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram