Деца и родители даряват за Маги

Благотворителен коледен базар за казанлъчанката Магдалена Стоянова ще отвори врати в четвъртък -13-ти декември в Детска градина „Буратино“ в Казанлък. Маги е родител на две прекрасни момчета от Арсеналската градина – едното на 6, а другото на 3 години.
„Решихме да станем част от голямото Добро за Маги, тъй като тя е един изключително грижовен родител и много е помагала на детската градина“, казва директорката на „Буратино“ Стефка Ганчева. Предлаганите на коледния базар сувенири – картички, малки коледни подаръчета и украса са изработени от деца, родители и колектива на детската градина. Децата на Маги Стоянова също участват със свои сувенири в базара.
Коледният благотворителен базар ще заработи точно по обяд.

На територията на детското заведение още от есента са разположени и специални благотворителни кутии, като средствата са предназначени за лечението на Маги. Колективът на забавачницата събира и пластмасови капачки, като парите от тях също ще се предадат на младата майка.

Останалите и неразпродадени от Коледния базар сувенири ще се предлагат в следващите няколко дни във фоайето на Централния стол в „Арсенал“.

Магдалена Стоянова страда от муковисцидоза. Младата жена е една от 15-те българи, които спешно се нуждаят от трансплантация на бял дроб.
В помощ на Маги и нейното лечение бяха огранизирани поредица от благотворителни прояви в Казанлък. Арсеналци също станаха част от голямата подкрепа и кауза за живот за своята колежка Маги, като в специална кампания бяха събрани над 18 хиляди лева.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram