За постоянно остава в ареста военният, убил жена до Копринка и избягал

Военнослужещият, блъснал с автомобил жена до Копринка и избягал, остава за постоянно в ареста, мярката е взета от Военния съд – Пловдив на 9 декември по искане на Военноокръжна прокуратура (ВОП).

41- годишният капитан С. Стоянов от военно формирование 46 700 – Сливен беше установен на 8 декември като причинил смъртта на 80 годишна жена при пътно транспортно произшествие и бе задържан първоначално за 72-часа. Бе му повдигнато и обвинение за смърт по непредпазливост. Трупът на старицата бе открит на 6 декември край пътното платно.
„На 2 декември обвиняемият С. Стоянов се движил по пътя Бургас-София в района на казанлъшкото село Копринка, управлявайки лек автомобил. При движението си по пътя С. Стоянов нарушил правилата за движение по пътищата, като не съобразил скоростта си с характера и интензивността на движението и по непредпазливост причинил смъртта на 80 годишна жена. След причиняването на този тежък престъпен резултат, Стоянов избягал от местопроизшествието“, пише в прессъобщение на Военноокръжна прокуратура – Пловдив.
Съдебният състав, преценил, че е налице обосновано предположение за извършено престъпление, както и реална опасност Стоянов да извърши друго престъпление и постановил постоянната мярка.
Разследването продължава.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram