Над 100 деца очакват своите подаръци за Коледа

До 18-ти декември Сдружение „Бъдеще за децата“ продължава своята коледна кампания, адресирана към казанлънчани с призив да помогнат за събирането на коледни подаръци за 110 деца. Инициативата е изцяло благотворителна и се реализира в подкрепа на деца в неравностойно положение от община Казанлък. Подаръците са предназначени за деца със специални потребности, деца от семейства  с нисък социален икономически статус, многодетни семейства, деца в приемна грижа и деца сираци. Тази година в кампанията „Акция Дядо Коледа” участват и потребители на социални услуги за деца – Център за обществена подкрепа, Център за социална рехабилитация и интеграция и Центровете за настаняване от семеен тип, както и деца, за които местната организация е получила информация от граждани.

Коледните дръвчета, под които казанлъчани ще оставят подаръците си, са разположени в „Културно-информационен център на община Казанлък (ул. „Искра” №4), магазин „Вимакс”, хранителният магазин „Перфект МЛ” в село Дунавци и завод „Арсенал” АД.

На всяка една от вълшебните елхи има определен брой специални коледни играчки и писмо към тях. Във всяко писмо е разказана историята за съдбата на едно дете и неговото семейство, кратко описание на кампанията с инструкции и желанието на детето за мечтания подарък за Коледа.

В навечерието на Святата нощ (от 21.12. до 23.12.), екипът и доброволците на Сдружение „Бъдеще за децата”, ще се погрижат всички събрани коледни подаръци, да бъдат поднесени на децата, лично от Дядо Коледа.

През 2014 година кампанията на организацията зарадва с подаръци за Коледа 100 дечица от Казанлък и населените места в Общината.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram