Депутатът Георги Гьоков и млади социалисти дариха книги на Колена

Над 260 книги дариха млади социалисти на старозагорското село Колена. В традиционната инициатива на Младежкото обединение  в БСП „Дари книга, подари знание“, в която се  включи и депутатът Георги Гьоков,  цели възстановяването на библиотеки в малките населени места. Благодетелите бяха посрещнати от представители на Клуба на пенсионера. Кметът Янко Янков благодари за доброто дело и  родолюбието, с което е осъществена акцията.

„В Колена библиотека няма, но дарението полага основите за възстановяването й.”, каза общинският председател  на МО Владимир Грамовски. Сред авторите на дарените книги са Николай Хайтов, Димитър Димов, Любен Дилов, Васил Христов, Георги Марков, Ремарк, Хенри Джеймс, Гор Видал, Андрей Гуляшки  и други.

По традиция Георги Гьоков  и младите активисти, радват жители  с  предпразнични инициативи в навечерието на Рождество Христово.  „С доброволческите акции се  цели  подобряване условия на живот,  съдействаме за разрешаване на конкретни социални проблеми,   улесняваме достъпа до информация, обслужване,  подкрепяме хората в затруднение и т.н.”, каза депутатът при срещата с жителите на Колена. Тя премина през разговори за историята, която трябва да се помни, за културата и за общинските политики, които бюджета на Стара Загора трябва да съдържа, за да останат младите хора да живеят и работят на село.

Областен съвет на  БСП – Стара Загора

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram