„Булсатком“ не зачита заповеди на общинския кмет. Продължава да пребивава в Шипка незаконно

„Булсатком“ замаза незаконните си шахти в Шипка, вместо да извади и премахне кабелите си оттам, както го задължи Община Казанлък преди два месеца.

Операторът е циментирал капаците и не е предприел доброволно премахване на оптичната мрежа, въпреки заповедта на кмета Галина Стоянова.

Видимо е с просто око, че от нелегитимните подземни съоръжения излизат кабели към разпределителните кутии по стълбовете и дружеството подава сигнал към абонатите и сега.

 

 

 

 

 

 

Юни 2017

 

 

 

 

Декември 2017

Очевидно е, че  „Булсатком“ пренебрегва нарежданията на общинския кмет да се изнесе от Шипка, след като и прокуратурата се произнесе, че мрежата му там е незаконна.

ПРЕСС ТВ е права! Оптиката на „Булсатком“ в Шипка незаконна! Операторът я премахва

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Единственото, което от оператора са предприели е да премахнат гишето, където шипкалии плащаха таксите си, няма я табелата с надпис „Булсатком“, която стоеше на магазина на центъра на градчето.

 

 

 

 

Юни 2017

 

 

 

 

 

Декември 2017

Припомняме, че през април Общинският съвет, по предложение на кмета на Общината, гласува със задна дата да бъде дадено разрешение на „Булсатком“ да прокара оптична мрежа в Шипка. Още тогава ПрессТВ алармира,Община Казанлък става част от схемата „Би Би Си кейбъл“ – „Булсатком“? че документите на оператора са с изтекъл срок, а част от изискуемите книжа въобще липсват. Но въпреки това с гласовете на старейшините от ГЕРБ предложението бе гласувано. Сигнализирахме и прокуратурата, че в Шипка има от година изградена незаконно оптика, а Общинският съвет само се опитва да я „узакони“ против всякакви норми. След тримесечна проверка прокуратурата се произнесе, че мрежата на „Булсатком“ е градена тайно и противозаконно, а Галина Стоянова издаде заповед за доброволното й премахване.

В средата на октомври общинска комисия, начело със зам.-кмета Даниела Коева, направи проверка и установи, че „Булсатком“ действително не се е съобразил със заповедта и не е премахнал доброволно кабелите.„Булсатком“ обеща, но не си вдигна оптиката от Шипка Следващото действие по закон е принудително премахване, за което срокът изтече в края на ноември.

Днес наш екип установи, че шахтите са  неловко замаскирани –част от тях циментирани, други покрити с чакъл.

От Пресс ТВ за.-кметът Даниела Коева узна за прикриването и изрази учудването си. Коева ни увери, че днес е издала заповед за поредната проверка, която да покаже и документира своеволията на „Булсатком“.

Дали след това Общината ще премахне принудително оптичната мрежа?

Свързани новини:

Право на отговор: Във връзка със статия на ПрессТВ „Община Казанлък става част от схемата „Би Би Си кейбъл“ – „Булсатком“?“

„Би Би Си Кейбъл“, „Булсатком“ и Община Казанлък в схема?

Има оптична мрежа в Шипка

Оптика в Шипка има! БУЛСАТКОМ опъва кабели и днес

Ще проверяват на място има ли оптична мрежа в Шипка

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram