В казанлъшкото село Копринка искат безопасно движение по пътищата

Да се поставят пътни знаци, отговарящи на закона за движение по пътищата, предлагат жители на Копринка при среща с общинските съветници на БСП Пламен Караджов и Моника Динева. Високите скорости на автомобили и мотори по ул. „Октомври” край пресечката с ул. „Иван Вазов” създават предпоставки за произшествия, съобщиха на съветниците хората и показаха опасните места по пътищата в казанлъшкото село.

Съветниците проведоха поредната изнесена приемна в общината с идеята жителите спокойно да споделят проблеми, нерешени от години.  Живеещите в селото вече са загубили надежда, че може да бъде направен ремонт на водопреносната мрежа, която е остаряла и всяка седмица аварира. „Толкова години ни се обещаваха реконструкции, водопроводи, канализации асфалтиране на улици… и днес нищо”, коментираха хората, които не приемат мотивите на управляващите малките села да са на заден план.

Как да остават млади семейства в селата?

 „Как да остават млади семейства в селата, дори в детските заведения е неизгодно за родителите”, оплака се млада жена. По думите й освен таксата от 48 лв. за двегодишно дете, отделно се събират пари за играчки, за санитарни принадлежности, за помагала и др. „БСП настоява нееднократно  таксите в детски ясли да бъдат поети от общинския бюджет, но това не се прие от ГЕРБ, припомни  действията на съветниците на левицата председателят на Групата Пламен Караджов. Според тях жителите на деветнайсетте населени места извън общинския център също имат право на друг стандарт на живот и сигурност и това зависи от инициативността на кметове.

Средногорово: 50% от продажната цена на училищната сграда, да се вложи за местни инвестиции

„Проблемите с ВиК и лошата пътна настилка са  проблеми на жителите във всички села. В Средногорово  са категорични, че ако се продаде училищната сграда  трябва да се спази решението на Общинския съвет от преди години сумата, равна на 50% от продажната цена на обекта, да се вложи за местни инвестиции. Жителите на малките населени места настояват за друго отношение на местната изпълнителна власт към тях, с което да се вижда загриженост и общинска политика”, коментира Моника Динева.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram