Влаковете през Казанлък с ново разписание

От неделя 10 декември в сила влезе новото разписание на влаковете преминаващи през гара Казанлък. Запазва се броят на пътническите и бързите тренове от миналото разписание. Леки корекции има единствено в пристигането и заминаването на влаковете. „Чайката“ пак ще се движи веднъж седмично в петък посока Бургас и в събота посока София. 
Ето и цялостното разписание на пристигащите и заминаващите влакове през гара Казанлък.

Разписание на влаковете преминаващи през гара Казанлък 1

При изготвянето на новата транспортна схема, националният железопътен превозвач всяка година съгласува движението на бързите и пътническите влакове с областните и общинските администрации по места. Това се прави с цел подобряване на транспортното обслужване на населението, затова и голяма част от направените промени в новия График за движение на влаковете са съобразени с постъпили предложения тяхна страна. Друга част от промените са свързани с обосновани искания на редовни клиенти, а трети – с повишаване рентабилността на превозите и ефективното използване на наличния подвижен състав.

През следващата година ще се запази обемът на превозите, заложен в сключения договор с държавата за извършване на обществени превозни услуги. Превозът на пътници ще се извършва с общо 583 влака, от които: 18 международни бързи влака (като 4 от тях ще се движат само през летния сезон), 77 бързи влака (три, от които ще се движат само в работни дни), 143 пътнически влака и 345 крайградски пътнически влака.

Снимка: Анатоли Петров 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram