Телефонните измамници отново в действие

Поредни жертви на телефонните измамници в Казанлък. Само ден след като две възрастни жени  станаха обект на ало измамниците на 8-ми декември, още двама възрастни жители на града са подведени по схемата  „Капаро за покупка на радиатори“.

На 09 декември в РУ – Казанлък се явил 85-годишен мъж от гр.Казанлък, който заявил, че е жертва на телефонна измама. Около 07.00 ч. на същата дата на домашния му телефон се обадил мъж, който се представил за братовчед му от Плевен и заявил, че трябва да заплати капаро от 2600лв. за закупуване на радиатори, запазени в известна верига магазини. Малко по – късно през жилището си възрастният мъж предал исканата сума на непознат за него мъж.

На същата дата  в 13.05ч. в РУ – Казанлък се явила 81-годишна казанлъчанка, която също заявила, че е жертва на телефонна измама. Около 11,00 ч. на същия ден на телефона й се обадил мъж, който се представил за племенника ѝ и заявил, че трябва да заплати капаро от 3500 лв. отново за закупуване на радиатори, запазени в магазин. Малко по – късно, възрастната жена предала пред дома си исканата сума на непознат за нея мъж.

По случаите са образувани досъдебни производства

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram