Възпитаничка на Елена Юлиянова пребори конкуренцията и стигна до финален тур на национален конкурс за млади пианисти

15 – годишната пианистка от музикалната паралелка на СУ „Екзарх Антим І” Казанлък Адриана Узунова донесе голяма радост и удовлетворение за своето училище и преподавател Елена Юлиянова.

В трудна конкуренция с много участници от музикални училища в страната, тя се пребори за правото да се състезава на финала на Национален конкурс за млади пианисти „Стела Ослекова” в НУМТИ „Добрин Петков” – Пловдив.

Конкурсът се провежда в памет на рано напусналата ни г-жа Стела Ослекова – изявен дългогодишен преподавател по пиано в същото музикално училище.

Постижението на Адриана е още по – значимо поради факта, че до финален тур са допуснати общо 5 участника, сред които само тя не е представител на музикалното училище и е най – малка на години!

На 16 декември в концертната Аула на музикалното училище тя ще изпълни своята конкурсна програма пред професионалното жури, но победителите ще бъдат обявени на 11 януари 2019 година – на Рождената дата на г-жа Стела Ослекова.

В същия ден в ИМ „Искра“ възпитаниците на Юлиянова от ШИ „Емануил Манолов“ при НЧ „Искра“ ще изнесат традиционния си „Коледен концерт“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram